✓ Vitt snus och Vape ✓ 1-2 leveransdagar ✓ Fri frakt över 459kr

Styrka och nikotinhalt i snus

Publicerad 2024-03-27 08:17 av
Styrka och nikotinhalt i snus

Starkt snus - mer än bara nikotin

Tidigare brukade dosorna på snus ofta ange nikotininnehållet tydligt. Men efter en lagändring försvann den informationen från förpackningarna. Så hur kan du då få reda på styrkan i snuset?

Det finns faktiskt två svar på den frågan. Det ena svaret är rätt framåt: du går in på produktsidan här på Nikotin Online och får den information du behöver. Där kan du se hur mycket nikotin snuset innehåller. Det andra svaret är lite mer komplicerat men ger dig svar på frågan "Hur starkt är snuset egentligen?". För att förstå styrkan i ett snus är det viktigt att veta att nikotinhalten är bara en del av sanningen. Det finns flera faktorer än bara nikotin som påverkar hur starkt ett snus upplevs.

Nikotinhalten är naturligtvis viktig. De flesta snusprodukter ligger någonstans mellan 0,75% och 2% i nikotinhalt. En högre nikotinhalt betyder inte alltid att snuset känns starkare eftersom bara 10-20 procent av nikotinet tas upp av kroppen.

Fukthalt är en annan faktor som spelar roll. Ju fuktigare snuset är, desto mer nikotin tas upp när du snusar. Ett fuktigt lössnus har oftast en normal nikotinhalt, medan portionssnus som är både nikotinstarka och fuktiga kan vara extra starka. Exempelvis Siberia Brown.

pH-värdet är också viktigt. Ju högre pH-värde, desto mer nikotin kan tas upp av kroppen.

Din egen kropp spelar också roll. Det kan handla om hur och hur mycket du snusar, samt hur mycket saliv din mun producerar.

Smaksättning kan också påverka upplevelsen av styrkan. Mentol är ett exempel på en smak som många tycker gör snuset starkare. Ett intressant exempel är SISU Extreme som upplevs som lika starkt som snus med över 40 mg nikotin per gram, trots att SISU bara innehåller 22 mg/g. Detta beror delvis på den starka mentolsmaken.

Så nästa gång du letar efter ett riktigt nikotinstarkt snus, tänk på att det handlar om mer än bara nikotinhalten. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst på Nikotin Online för att få mer information om olika snus och deras nikotinhalt. Men om du vill göra det enkelt för dig själv kan du lita på den styrka som tillverkaren anger på produktsidorna. Det finns också några saker du kan göra själv för att påverka snuset. Genom att förvara snuset i kylen istället för i jeansfickan säkrar du både fukthalt och pH-värde. Dessutom får du en bättre smakupplevelse på köpet!