✓ Vitt snus och Vape ✓ 1-2 leveransdagar ✓ Fri frakt över 459kr

Styrkan i Nikotinpåsar – Förstå plupparna på dosorna

Publicerad 2024-03-26 12:52 av
Styrkan i Nikotinpåsar – Förstå plupparna på dosorna

Att navigera bland olika nikotinpåsar och välja rätt styrka kan vara en utmaning. I denna artikel kommer vi att förklara hur nikotinstyrka fungerar och vad du bör tänka på när du väljer din nästa prilla!


Vad är nikotin?

Nikotin är ett naturligt förekommande ämne som finns i växter inom potatisväxternas familj, inklusive tobaksplantan. Även om det finns i små mängder i exempelvis potatis och tomater, är det tobaksplantan som har de högsta koncentrationerna av nikotin.

När kroppen absorberar nikotin släpps dopamin ut i blodomloppet, vilket kan ge en stimulerande och avslappnande effekt. För att undvika biverkningar som hjärtklappning och illamående är det viktigt att välja en nikotinpåse med en styrka som passar din personliga erfarenhet av nikotin

Hur starka är nikotinpåsar?

Nikotinpåsar innehåller inte tobak, utan består vanligtvis av naturliga växtfibrer och olika smakämnen. Nikotinet extraheras sedan från tobaksplantan och tillsätts till påsarna. Detta resulterar i ett brett utbud av nikotinpåsar med olika smaker och styrkor, från milda till väldigt starka.

Men det är inte bara nikotinhalten som påverkar styrkan. Även pH-värdet i prillan spelar en roll. Surhetsgraden i en nikotinpåse påverkar nämligen hur effektivt nikotinet absorberas i munslemhinnan.

Fuktighetsnivån i påsen är också en faktor. En fuktigare prilla frigör nikotin snabbare än en torrare. Så en fuktig nikotinpåse med högt pH-värde kan kännas starkare än en torrare variant med lågt pH-värde, även om nikotininnehållet är detsamma.

Vad betyder plupparna på dosorna?

Många tillverkare av nikotinpåsar använder ett pluppsystem på dosorna för att indikera styrkan på produkterna.

Det finns dock variationer i skalan mellan olika märken. Vissa tillverkare har en skala från en till fem pluppar, medan andra kanske bara har fyra. Så två pluppar från ett märke kanske inte motsvarar samma styrka som två pluppar från ett annat.

På NikotinOnline kan du filtrera våra nikotinpåsar efter styrka, från en till fyra pluppar, för att enkelt hitta en styrka som passar dig.

Vi rekommenderar alltid att välja en lägre styrka om du är osäker på vilket märke du ska prova nästa gång. Det ger dig chansen att utforska olika styrkor och hitta den som passar dig bäst.