✓ Vitt snus och Vape ✓ 1-2 leveransdagar ✓ Fri frakt över 459kr

Vad är skillnaden på vitt och brunt snus?

Publicerad 2024-03-22 12:51 av
Vad är skillnaden på vitt och brunt snus?

När gjorde vitt snus sin entré?

Det vita snuset introducerades i Sverige år 2016, medan det traditionella bruna snuset har en lång historia och nämndes för första gången här i landet på 1600-talet.

Men vad är det som skiljer de två snustyperna åt?

Kanske känner du redan till det vita snuset från dess distinkta vita utseende eller de färgglada dosorna. I denna artikel kommer vi att utforska det vita snuset och dela med oss av information om dess egenskaper och hur det skiljer sig från det traditionella bruna tobakssnuset. Häng med när vi tar en närmare titt!

Vad är vitt snus eller nikotinpåsar och vad innehåller det?

Det vita snuset, även kallat nikotinpåsar, är precis som namnet antyder, helt vita portioner som ger dig en tobaksfri upplevelse. Nikotinpåsarna består av en blandning av växtfibrer, vatten, smakämnen, sötningsmedel och nikotin, vilket sedan förpackas i de vita påsarna. Dessa påsar finns i olika storlekar och styrkor, beroende på din personliga preferens. Nikotinet i nikotinpåsarna extraheras från tobaksplantans blad, vilket gör dessa påsar tobaksfria eftersom de inte innehåller någon tobak.

Hur använder man vitt snus?

Du kan använda nikotinpåsarna precis som de bruna snusportionerna. Öppna locket, ta en påse och placera den mellan din läpp och tandkött i upp till 30 minuter. Skillnader mellan de två snustyperna kan dock hittas när det kommer till utförandet. Vitt snus finns endast i portionspåsar medan brunt snus finns i flera olika former.

För att lära dig mer om de olika varianterna på marknaden, kolla in vårt inlägg om snussorter och nikotinpåsar. I vår guide för användning av nikotinpåsar hittar du också fler tips och råd. Storlekar & styrkor på vitt snus Precis som med brunt snus finns det variationer i storlekarna på portionerna för vitt snus. På VELO kan du hitta nikotinpåsar i flera olika storlekar, från Mini till Large.

När det kommer till styrkorna på de två snusvarianterna, erbjuds flera alternativ beroende på hur intensiv styrka du föredrar. Du kan enkelt se styrkan på snuset eller nikotinpåsen genom att titta på dosan.

Nu när du har fått en bättre förståelse för vitt snus, låt oss gå in på skillnaderna mellan dessa två snustyper.

För att summera, här är några av skillnaderna:

Tobaksfritt alternativ: Nikotinpåsar innehåller vanligtvis ingen tobak utan extraherar endast nikotinet från tobaksplantan, vilket gör dem tobaksfria jämfört med vanligt snus som innehåller tobak.

Kritvitt utseende: En tydlig visuell skillnad är det kritvita utseendet på nikotinpåsarna jämfört med det bruna snuset.

Förvaring i rumstemperatur: Med nikotinpåsar behöver du inte oroa dig för att förvara dem i kylen eftersom de klarar sig utmärkt i rumstemperatur.

Många olika smaker: Nikotinpåsarna finns i ett brett spektrum av smaker, från fräsch mint till söt karamell eller syrlig citrus. Oavsett din smak finns det något för alla, och det dyker ständigt upp nya spännande smaker att utforska!